Nyheter

Våra Nyheter

Våra nyheter


2018-08-01 Nya ramavtalet med Västra Götalandsregionen ( VGR) startar idag. Avtalet gäller inom primärvården i hela VGR och vi beräknas få många nya uppdrag från regionen. Det är en fördel om du kan höra av dig om dina önskemål så snart som möjligt för att processen ska gå snabbare.


2018-06-26 Nya skatteregler som är viktiga att ha koll på. Moms på läkarkonsulttjänster. Här förklarar vi kort allt du behöver veta i nuläget. Alla väntar nu på ett förtydligande och besked om det finns undantag. se videon här


2018-05-28 FlexCares debattinlägg i tidningen Dagens Medicin. https://www.dagensmedicin.se/artiklar/2018/05/28/sank-skatten-och-hoj-lonen-for-personalen/


2018-05-15 Nytt Ramavtal med Västra Götaland (VGR). FlexCare har nu kommit med i den nya upphandlingen inom primärvården i Västra Götaland. Vi bemannar redan mycket inom slutenvård och primärvård i regionen men detta ger oss förbättrade förutsättningar.


2018-05-02 FlexCare firar 2 år av framgångar. Våra satsningar på värderingar, kvalitét och kompetenta medarbetare har visat sig vara mycket uppskattade. se videon här


2018-05-02 FlexCare nyanställer och välkomnar vår nya kollega Malin Kabrell som börjar hos oss idag. Malin har en lång och gedigen kompetens och erfarenhet av branschen och kommer från tjänsten som Head of research.

 

2018-04-06 FlexCare nyanställer och välkomnar vår nya kollega Dan Persson som börjar hos oss idag. Dan har en lång och gedigen kompetens och erfarenhet av branschen.


2018-03-20 FlexCare är bland finalisterna i Maxa Malmö som anordnas för Malmös tillväxtföretag.

https://www.8till5.se/2018-03-20/har-ar-finalisterna-i-maxa-malmo


2018-02-20 Ramavtalen i Västerbotten, Västernorrland och Norrbotten är igång. avtalen har varit överklagade tidigare men den processen är nu klar och vi har börjat få måmga beställningar från dessa regioner som nu följer ramavtalet. FlexCare har höga placeringar/rangordning i de flesta kategorierna.


2018-02-20 Ramavtalen i Västerbotten, Västernorrland och Norrbotten är igång. avtalen har varit överklagade tidigare men den processen är nu klar och vi har börjat få måmga beställningar från dessa regioner som nu följer ramavtalet. FlexCare har höga placeringar/rangordning i de flesta kategorierna.


2018-01-15 Ramavtalet i Jämtland är igång. avtalet var tidigare överklagat men den processen är nu klar och vi har börjat få fler beställningar från Jämtland som nu följer ramavtalet. FlexCare har höga placeringar/rangordning i de flesta kategorierna.


2017-12-01 Ramavtalet i Halland har kommit igång idag och FlexCare äe förstahandsleverantör inom de flesta kategorierna. Avtalet med Region Halland är vårt mest lyckade avtal då vi dels har blivit topprankade och del kommit med i alla kategorier av läkar- och sjuksköterskebemanning som vi har lämnat anbud på. Med hög rangordning innebär det att våra konsulter har förtur jämförtur till uppdragen och därmed mindre konkurrens.


2017-11-20 FlexCare har nu kommit med i den nya upphandlingen i Gävleborgs läns landsting. Det gäller för alla kategorier av läkare och sjuksköterskor. FlexCares framgångar fortsätter och vi har nu ramavtal och samarbete med nästan alla landsting i Sverige och vårt koncept har blivit mer och mer konkurrenskraftigt.


2017-11-01 Nytt Ramavtal. FlexCare har nu kommit med i den nya upphandlingen som gäller för bemanning av specialistläkare till Södertälje Sjukhus (tillhörande Stockholms läns landsting). Här blev vi topprankade och hamnade på förstaplats inom de flesta specialiseringarna som vi lämnade in på ( Internmedicin, Kirurgi, Radiologi, Allmänmedicin) Avtalet börjar gälla våren 2018.


2017-07-22 FlexCares får ett höjt kreditbetyg till A via kreditvärderingsinstitut. Som extra trygghet för dig som kund och konsult är att vi har fått maxpoäng gällande punkterna "Ägare / Ledning" samt "betalningsförmåga".


2017-07-10 FlexCare har nu glädjen att meddela att vi har inlett ett samarbete med Skånsk Eventsjukvård som är experter på sjuksköterskebemanning av stora event. Samtidigt kommer FlexCare som är experter på läkarbemanning att kunna hjälpa Skånsk Eventsjukvård och deras kunder. På detta vis stärker vi varandra och jobbar fokuserat med våra styrkor och kan nu även erbjuda våra kunder erfarna sjuksköterskor


2017-06-20 FlexCares debattartikel publicerad i Dagens Medicin. Vi förespråkar i artikeln pristak och mer strategiska upphandlingar som ska hindra överprissättningar och därmed långsiktighet och rimligare prissättning gentemot vårdgivare. 

Läs hela artikeln 


2017-06-02 NyföretagarCenter Syd skriver om FlexCare. Vi tackar Nyföretagarcentrum Syd som skriver om FlexCare för att inspirera nya företagare och entreprenörer.2017-05-29 FlexCare har nu kommit med i megaupphandlingen i Sveriges 4 Norra Landsting (Västerbotten, Jämtland, Västernorrland, Norrbotten). Det gäller läkare och sjuksköterskor - alla specialiseringar. Är du intresserad av att jobba i Norr eller veta hur våra förutsättningar ser ut får du gärna kontakta oss inför nästa schemaplanering.2017-05-12 FlexCare nyanställer och välkomnar idag vår nya kollega Sandra Larsson som kommer att jobba som bemanningschef på slutenvården. Sandra har över 8 års erfarenhet av specialistbemanning inom Life Science och har nu senast jobbat som affärsområdeschef på nationell nivå med välkända bolag och varumärken. Med detta stärker vi vår kapacitet och höjer vår service och breddar vår kompetens.  


2017-05-05 FlexCare vinner ny upphandling i Östergötland. Vi presenterar stolt vårt nya ramavtal med Region Östergötland. Avtalet är upp till 4 år långt och gäller för samtliga läkarspecialiteter.


2017-05-02 FlexCare etablerar nytt kontor i Uddevalla

Vi valde Uddevalla dels för att det är i mellersta Sverige, vilket innebär större närhet till våra kunder och dels att vår kollega Jenny Tryggs hemmatrakter


2017-04-20 FlexCare nyanställer och stärker kapaciteten inom primärvård. Vi är nu glada över att ha anställt Jenny Trygg som har 16 års erfarenhet av läkarbemanning och som har sina styrkor inom främst primärvård. Vi satsar och utökar vår kapacitet och förbättrar vår service nu när vi har haft stort intresse från både kunder och konsulter.


2017-03-03 FlexCare vinner anbud i Halland. Presenterar stolt vårt nya ramavtal med Halland där vi bland 60 konkurrerande företag hamnade på första plats inom flera viktiga specialiseringar inom både läkar- och sjuksköterskebemanning. Avtalet är upp till 4 år långt. Vi har hamnat på följande platser:


Rangordning 1 inom Kirurgi, Ortopedi, Urologi, Psykiatri, Anestesi. Sjuksköterskebemanning ( flera iniktningar)

Rangordning 2 inom Allmänmedicin / primärvård.Akutsjukvård,

Rangorning 3-5 inom Rättspsyk, ÖNH, Lab, BUM, Gyn, Ögon, Infektion, Hud, Bild&Funkion


2017-02-15 FlexCare godkänns som leverantör till landstinget i Västernorrland inom alla specialiseringar ( Läkare & Sjuksköterskor)


2017-01-05 FlexCare godkänns som leverantör till Jämtlands läns landsting inom alla specialiseringar


2016-12-01 FlexCare uppmärksammas i Dagens Industri, Sveriges största affärstidning. "Läkarbemanningsföretaget Flexcare hakar på Akelius" Artikeln uppmärksammar olika bolags bidrag och ansvarstagande. Vi ville tydligt signalera att man inte alltid ska behöva vänta in fina siffror om man verkligen vill hjälpa någon i nöd. Läs gärna artikeln här http://www.di.se/nyheter/lakarbemanningsforetaget-flexcare-hakar-pa-akelius/2016-11-18 FlexCare i vårdbilagan , som bifogats Dagens Industri 18:e november, se sid 10.

https://www.wendelinmedia.com/wp-content/uploads/2016/11/VÅRDEN4.pdf


2016-07-01

FlexCare godkänns som leverantör till Blekinge läns landsting och får numera beställningar gällande alla kategorier ( läkare och sjuksköterskeuppdrag)


2016-06-21

Flexcare Sweden inför som första bolaget i branschen Vinsttak i alla våra direktavtal med vårdgivare i Sverige. 

FlexCare profilerar sig som ett schysst och professionellt bemanningsföretag som ska ge kunderna extra mervärde, bra kvalitet och rimlig prissättning. Vi vågar säga att det ibland blir för mycket och därför väljer vi att ge vårdkompensation eller återbäring till våra kunder i de fall vinsttaket passeras.Vinsttaket är garanter kunden att vi aldrig går med på någon överprissättning och det garanterar läkarna att deras ersättning är i rätt proportion till våra avtal.


Den andra goda nyheten är att vi nu också ger våra kunder och läkarkonsulter gratis rådgivning upp till en viss nivå inom dessa områden. Exempelvis kan vi ge vår feedback vid organisatoriska utmaningar eller innan ni köper platsannonser.

Länk till pressreleasen:

Se hela nyheten på

https://www.youtube.com/watch?v=5gRx-H-opP4


http://www.ekonominyheter.se/pressmeddelanden/nu-infors-vinsttak-inom-vardbemanning,309528


2016-05-04 Vi har nu glädjen att presentera vårt första strategiska samarbete. Flexcare och Svensk läkartjänst Lilab har tecknat ett strategiskt samarbetsavtal där Flexcare har fått förtroende att blir underleverantör till Lilab. Det här innebär att vi kommer att kunna erbjuda våra läkare många uppdrag i stora delar av landet. Våra styrkor kompletterar varandra och nu ska vi stärka och bygga upp slutenvårdssegmentet tillsammans med Lilab som nu satsar stort på området.

 

Vår VD Allan Hadrous och Lilabs kontorschef Carolina Clay har en mycket lång erfarenhet av branschen och började jobba som kollegor exakt samma dag för ca 8 år sedan. Med oss har vi också ett starkt stöd av Olof Ljunghusen, VD för Lilab. Olof är en senior Allmänspecialist som har drivit Lilab i över 25 år. Lilab har ett gott rykte, är auktoriserat och ISO-certifierat och har höga kvalitetskrav. Dessutom har bolaget precis som Flexcare ett stort fokus på den personliga servicen.  har idag samarbete som innebär att vi får beställningar från 8 olika landsting. Vårt goda rykte sprider sig och vi har många spännande samarbeten på gång. Vårt största behov just nu är inom de kirurgiska och medicinska specialiseringarna.2016-05-03 Lansering av nya hemsidan www.flexcare.se. Idag lanseras vår nya och nya telefonnummer. Vi har valt namn och nummer som är lätta att komma ihåg. Vi har många uppdrag just nu och är inne i en mycket intensiv period där våra kunder har stort sommar- och höstbehov. Registrera dig gärna direkt så kontaktar vi dig för att diskutera igenom dina önskemål. Vårt koncept och vår strategi förtydligas i takt med att fler pusselbitar faller på plats.


2016-04-18 Namnbytet är nu godkänt av Bolagsverket. FlexCare Sweden AB är det nya namnet och är tänkt att spegla vår verksamhet. Vi är ett professionellt och flexibelt bemanningsföretag som jobbar med vårdbemanning i Sverige. Det engelska namnet visar framtidsplanen där vi på sikt kommer att erbjuda våra läkare och sjuksköterskor utlandsuppdrag. ”Sweden” säger att vi ska leverera Svensk kvalitetsvård. Namnet visar också att pengarna skattas i Sverige och inte skickas vidare till riskkapitalbolag i utlandet. Hemsidan www.flexcare.se lanseras första veckan i maj.


160401 Kontrakt skrivs med Allan Hadrous som nu blir VD för bolaget. Allan har en gedigen erfarenhet och har jobbat med vårdbemanning sedan 2008. Under dessa år har han jobbat som konsultchef, upphandlingsansvarig, affärsutvecklare m.m. Utöver det har han jobbat på 3 olika banker samt med skatterådgivning.